Doel 2024: de Beleeftuin, vzw Heuvelheem

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Logo-Heuvelheem-high-resolution-002-002-1016x1024.jpg

Vzw Heuvelheem is een voorziening in Oudenaarde en Kruisem voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Er zijn ook cliënten met een fysieke beperking of psychische kwetsbaarheid.

Vzw Heuvelheem is door het Vlaams Agentschap Personen met een Handicap vergund als zorgaanbieder en is actief sinds 1974. Welke ondersteuning Heuvelheem jou geeft, bepaal je voor een groot deel zelf. Men probeert er de zorg en ondersteuning te bieden die past bij jouw persoon en aansluit bij jouw zorgvraag.

De Beleeftuin is één van de talentvloeren van Heuvelheem die gericht is op een zinvolle dagbesteding. Men stimuleert er de cliënten in het ontwikkelen van hun competenties
m.b.t. (moes)tuinieren en creatief zijn met natuurlijk materiaal en kamerplanten. Men doet dit op een duurzame manier en zoveel mogelijk inclusief.

Om die Beleeftuin in Wannegem optimaal te kunnen opstarten, wil men kwaliteitsvolle grond aankopen om de moestuinbedden mee te vullen. Via compostwerking wil men ervoor zorgen dat die grond jarenlang vruchtbaar blijft voor het kweken van groenten, bloemen
en meerjarige struiken voor klein fruit (kiwibes, frambozen, vijgen, druiven, …).

De grote droom is te komen tot een verkoophoekje met seizoensgebonden producten en een pluktuin waar iedereen zich welkom voelt.

De opbrengst van deze Memorial Nicole Verheggen zal een flinke duw in de rug zijn om die droom mee te helpen realiseren.